Workshops

Security, Privacy en Inkoop

Het gebruik van clouddiensten en social media is voor menig persoon en bedrijf een zeer normaal onderdeel van het dagelijks computergebruik. Veel diensten worden als hosted oplossingen via het internet aangeboden, en vaak is de inschrijving voor een dergelijke dienst binnen enkele minuten geregeld. Deze diensten bieden veel beheers-, en gebruiksgemak en verdienen daarom zeker een plaats binnen de hedendaagse bedrijfsvoeringsystemen. Toch verdienen ook deze diensten zeker een kritische blik, immers, vaak worden deze systemen goedkoop of ogenschijnlijk gratis aangeboden, maar waarin zit dan het verdienmodel voor de aanbieder?

Edgar BV biedt in samenwerking met een aantal bedrijven en in het kader van de AlertOnline campagne van Justitie en Veiligheid / NCTV workshops en lezingen aan op een aantal niveau's om u en uw bedrijf te leren omgaan met de risico's die voorhanden zijn.

Het begint met awareness: het begrijpen van wat cloud diensten doen met uw gegevens. Welke controle heeft u over uw eigen gegevens? Wat kan er fout mee gaan?

Wanneer duidelijk is wat de risico's zijn, kan er gekeken worden naar alternatieven en waarom Open Source kosten effectief en veilige is binnen een organisatie. Ook moet er opgelet worden voor de risico's van Open Source.

Om een IT traject te beginnen kan een zware taak zijn voor een manager die geen IT ervaring heeft, maar wel dit traject moet leiden. Hierbij nemen wij u aan de hand om de technische beginselen te leren die niet mogen ontbreken. Het is belangrijk de juiste vragen te weten te stellen om zelf grip te hebben op het hele traject.